

#### ARANGKADA PHILIPPINES

A PROJECT OF THE JOINT FOREIGN CHAMBERS OF THE PHILIPPINES

## Arangkada Philippines Creative Industries Forum Creative Industries: The Next Sunrise Industry

November 27, 2018 | 8:30 AM – 2:00 PM Ballroom 2, Fairmont Makati

#### **DRAFT PROGRAM**

TIME	PROGRAM AGENDA	RESOURCE PERSON/S		
	REGISTRA	TION		
7:30 AM – 8:30 AM (60 mins)	Registration			
OPENING CEREMONY				
8:30 AM – 8:35 AM (5 mins)	Philippine National Anthem			
8:35 AM – 8:40 AM (5 mins)	Welcoming Remarks	Mr. John D. Forbes Chief of Party, The <i>Arangkada</i> Philippines Project		
8:40 AM – 8:55 AM (15 mins)	Opening Speech	Mr. Paolo Mercado (to be invited) Founder and President, Creative Economy Council of the Philippines		
PANEL 1: FROM	и business process managem	ENT TO CREATIVE PROCESS MANAGEMENT		
8:55 AM – 9:00 AM (5 mins)	Introduction of Guest Speakers and Panel	JFC President		
9:00 AM – 9:15 AM (15 mins)	Presentation of Guest Speaker	Hon. Eliseo M. Rio, Jr. Secretary, Department of Information and Communications Technology		
9:15 AM – 9:30 AM (15 mins)	Presentation of Guest Speaker	Hon. Nora K. Terrado (invited) Undersecretary, Trade and Investments Promotion Group, Department of Trade and Industry		
		Panel Discussion		
	Moderator	Mr. Paolo Mercado (to be invited) Founder and President, Creative Economy Council of the Philippines		
	Guest Speaker	Hon. Eliseo M. Rio, Jr.		
	Guest Speaker	Hon. Nora K. Terrado (invited)		
9:30 AM – 10:15 AM	Panelist 1	Atty. Alexander B. Cabrera (to be invited) Chairman and Senior Partner, PwC Philippines		
9:30 AM – 10:15 AM (45 mins)	Panelist 2	Mr. David Guerrero (to be invited) Chairman and CCO, BBDO Guerrero		
	Panelist 3	Mr. Rey Untal (to be invited) President, IT and Business Process Association of the Philippines		
	Panelist 4	Mr. Rene Misa (to be invited) President, Game Developers Association of the Philippines		
	Panelist 5	Company representative (to be invited)		
10:15 AM – 10:20 AM (5 mins)	Open Forum			
10:20 AM – 10:25 AM (5 mins)		Photo Opportunity		

Prepared By: Jannica Anne H. Gaisano, AmCham-TAPP

Date: **July 16, 2018** 



### ARANGKADA PHILIPPINES

A PROJECT OF THE JOINT FOREIGN CHAMBERS OF THE PHILIPPINES

TINAL	DROCRAM ACENDA	DECOLIDEE DEDCON/C
TIME	PROGRAM AGENDA PANEL 2: TALENT MANAGEM	RESOURCE PERSON/S
10:25 AM – 10:30 AM	Introduction of	JFC President
(5 mins)	Guest Speaker and Panel	JFC President
10:30 AM - 10:45 AM	Presentation of Guest Speaker	Br. Armin A. Luistro FSC (to be invited)
(15 mins)	Fresentation of Guest Speaker	Former Secretary, Department of Education
		Panel Discussion
	Moderator	Ms. Maria Ressa (to be invited)
		CEO and Executive Director, Rappler
	Guest Speaker	Br. Armin A. Luistro FSC (to be invited)
	Panelist 1	Mr. Audie Gemora (to be invited)
		President,
		The Philippine Legitimate Stage Artists Group , Inc.
		Ms. Doris Magsaysay-Ho (to be invited)
10:45 AM – 11:30 AM	Panelist 2	President and CEO, Magsaysay Maritime
(45 mins)		Corporation
	Panelist 3	Mr. Brilante Mendoza (to be invited)
	ranelist 5	Independent Film Director
	Panelist 4	Lucas Films Representative (to be invited)
11:30 AM – 11:35 AM		Open Forum
(5 mins)		Open Forum
11:35 AM – 11:40 AM		Photo Opportunity
(5 mins)		Photo Opportunity
	LUNCHE	ON
11:40 AM - 12:30 PM		Lunch
	KEYNOTE M	ESSAGE
12:30 NN – 12:35 PM	Introduction of	JFC President
(5 mins)	Keynote Speaker	
12:35 PM – 12:40 PM	Video Message of	Mr. John Howkins (to be invited)
(5 mins)	Keynote Speaker	Member, Advisory Council, UNDP Committee on
(5 111113)	Reynote Speaker	Creative Economy
	PANEL 3: D	ESIGN
12:40 PM- 12:45 PM	Introduction of	JFC President
(5 mins)	Guest Speaker and Panel	
12:45 PM – 1:00 PM	Presentation of Guest Speaker	Sen. Sherwin Gatchalian (to be invited)
(15 mins)	Tresentation of duest speaker	Chairman, Senate Economic Affairs Committee
1:00 PM – 1:15 PM	Presentation of Guest Speaker	Rep. Romero Quimbo (to be invited)
(15 mins)	Presentation of duest speaker	Deputy Speaker, House of Representatives
	Panel Discussion	
	Moderator	Mr. Henry J. Schumacher (to be invited)
		Creative Industries Expert
1:15 PM – 2:00 PM	Guest Speaker	Sen. Sherwin Gatchalian (to be invited)
	Guest Speaker	Rep. Romero Quimbo (to be invited)
(45 mins)	Panelist 1	Mr. Kenneth Cobonpue (to be invited)
(حالاالا حج)		Industrial Design Expert
	Panelist 2	Mr. Juan Miguel Del Rosario (to be invited)
		President,
		Animation Council of the Philippines, Inc.

Prepared By: Jannica Anne H. Gaisano, AmCham-TAPP

Date: **July 16, 2018** 



# ARANGKADA PHILIPPINES

#### A PROJECT OF THE JOINT FOREIGN CHAMBERS OF THE PHILIPPINES

TIME	PROGRAM AGENDA	RESOURCE PERSON/S		
	Deve di et 2	Ms. Maria Rita O. Matute (to be invited)		
	Panelist 3	Executive Director, Design Center of the Philippines		
	Panelist 4	Ms. Lulu Tan Gan (to be invited)		
		Fashion Designer		
	Panelist 5	Mr. Brian Tenorio (to be invited)		
		CEO, Brian Tenorio & Co.		
2:00 PM – 2:05 PM	Open Forum			
(5 mins)	·			
2:05 PM – 2:10 PM	Photo Opportunity			
(5 mins)				
CLOSING CEREMONY				
2:15 PM – 2:20 PM	Closing Remarks	JFC President		
(5 mins)	Closing Nemarks			
PRESS CONFERENCE				
2:20 PM – 3:00 PM	JFC Presidents Press Conference on the launch of			
(40 mins)	the new Arangkada Creative Industries policy brief (Media only)			

