

A PROJECT OF THE JOINT FOREIGN CHAMBERS OF THE PHILIPPINES

Seventh *Arangkada* Philippines Anniversary Forum *Arangkada* Philippines: Better Infrastructure for a Strong Economy

September 12, 2018 | 7:30 AM – 6:00 PM Marriott Grand Ballroom, Marriott Hotel Manila

DRAFT PROGRAM

TIME PROGRAM AGENDA RESOURCE PERSON/S				
TIIVIE	REGISTRAT	· · · · · · · · · · · · · · · · · · ·		
7:30 AM – 8:30 AM (60 mins)	REGISTRA	Registration		
OPENING CEREMONY				
8:30 AM – 8:35 AM (5 mins)	Philippine National Anthem			
8:35 AM – 8:40 AM (5 mins)	Welcoming Remarks	Mr. Julian Payne (invited) President, Canadian Chamber of Commerce of the Philippines		
8:40 AM – 8:55 AM (15 mins)	Explanation of Forum Program	Mr. John D. Forbes Chief of Party, The <i>Arangkada</i> Philippines Project; Senior Adviser, American Chamber of Commerce of the Philippines		
8:55 AM – 9:10 AM (15 mins)	Opening Speech	Mr. Ramoncito S. Fernandez President, Management Association of the Philippines		
	KEYNOTE SF	PEECH		
9:10 AM – 9:15 AM (5 mins)	Introduction of Keynote Speaker	Mr. Daniel Alexander President, Australian-New Zealand Chamber of Commerce of the Philippines		
9:15 AM – 9:35 AM (20 mins)	Presentation			
9:35 AM – 9:40 AM (5 mins)	Photo Opportunity and Departure of Keynote Speaker			
	PANEL 1: HOW TO SURVIVE TH	E COMING WATER CRISIS		
9:40 AM – 9:45 AM (5 mins)	Introduction of Guest Speaker and Panel	Mr. Guenter Taus President, European Chamber of Commerce of the Philippines		
9:45 AM – 10:00 AM (15 mins)	Presentation of Guest Speaker	Mr. Ramon B. Alikapala Former Chairman, Metropolitan Waterworks and Sewerage System; and Former Executive Director, National Water Resources Board		
	Panel Discussion			
10:00 AM – 10:45 AM (45 mins)	Moderator	Ms. Cathy Yang (invited) Anchor and Managing Editor, ABS-CBN News Channel (ANC)		
	Guest Speaker	Mr. Ramon B. Alikapala		
	Panelist 1	Mr. Ferdinand M. Dela Cruz (invited) President and CEO, Manila Water Company		
	Panelist 2	Mr. Ramoncito S. Fernandez President and CEO, Maynilad Water Services Inc.		

Prepared By: Jannica Anne H. Gaisano, AmCham-TAPP

Date: **July 16, 2018**



A PROJECT OF THE JOINT FOREIGN CHAMBERS OF THE PHILIPPINES

TIME	PROGRAM AGENDA	RESOURCE PERSON/S	
		Engr. Dolores Hipolito	
	Panelist 3	Project Manager, Flood Control Management	
		Cluster, Department of Public Works and Highways	
		Ms. Elisea G. Gozun (invited)	
	Panelist 4	Institutional Adviser, Philippine Water Supply and	
		Sanitation Master Plan	
		Mr. Guenter Taus	
	Panelist 5	President, European Chamber of Commerce of the	
		Philippines	
10:45 AM – 10:50 AM			
(5 mins)		Open Forum	
10:50 AM – 10:55 AM			
(5 mins)		Photo Opportunity	
(5 1111113)	PANEL 2: COMPETITIVE RAIL AN	ND HIGHWAY NETWORKS	
	TARLE 2. COM ETHIVE NAIL AF	Mr. Naoto Tago	
10:55 AM – 11:00 AM	Introduction of	President, Japanese Chamber of Commerce and	
(5 mins)	Guest Speaker and Panel	Industry of the Philippines, Inc.	
		Hon. Mark A. Villar (invited)	
11:00 AM - 11:15 AM	Donas atation of Count County		
(15 mins)	Presentation of Guest Speaker	Secretary, Department of Public Works and	
		Highways	
11:15 AM – 11:30 AM		Hon. Timothy J. Batan (invited)	
(15 mins)	Presentation of Guest Speaker	Undersecretary for Rail, Department of	
(20)		Transportation	
	Panel Discussion		
	Moderator	Mr. Roby Alampay	
		Editor-in-Chief, BusinessWorld	
	Guest Speaker	Hon. Mark A. Villar (invited)	
	Guest Speaker	Hon. Timothy J. Batan (invited)	
	D 11.14	Mr. Juan F. Alfonso	
11:30 AM - 12:30 PM	Panelist 1	President and CEO, Light Rail Manila Corporation	
(1 hr)	Panelist 2	Mr. Junn B. Magno	
, ,	1,1,0,1,0	General Manager, Philippine National Railways	
		Mr. Raoul Eduardo C. Romulo	
	Panelist 3	Chief Finance Officer and Treasury Head,	
	ranenst 3	San Miguel Holdings Corp.	
		Mr. Yoshio Wada	
	Panelist 4	Chief Representative, JICA Philippines	
12:30 PM – 12:35 PM		Cine Representative, JICA Fillippines	
(5 mins)	Open Forum		
12:35 PM – 12:40 PM			
	Photo Opportunity		
(5 mins)			
12.20 DN 4	LUNCHEON		
12:30 PM	Lunch		
	PRESS CONFE	EKENCE	
43.40 DN4 4 40 DN4	JFC Presidents Press Conference on the launch of the new <i>Arangkada</i> policy briefs <i>(Media only)</i>		
12:40 PM – 1:40 PM			
(60 mins)			

2

Prepared By: Jannica Anne H. Gaisano, AmCham-TAPP

Date: **July 16, 2018**



A PROJECT OF THE JOINT FOREIGN CHAMBERS OF THE PHILIPPINES

TIME	PROGRAM AGENDA	RESOURCE PERSON/S	
	SPECIAL PANEL: INVESTING		
		Panel Discussion	
12:50 PM – 1:35 PM (45 mins)	Moderator	Mr. Guillermo M. Luz Convener, Liveable Cities Challenge Project	
	Panelist 1	USAID Strengthening Urban Resilience for Growth with Equity (SURGE) (invited)	
	Panelist 2	Mr. Rick Santos Chairman and CEO, Santos Knight Frank	
	Panelist 3	Mr. Lars Wittig Country Manager, Regus Philippines	
1:35 PM – 1:40 PM <i>(5 mins)</i>	Photo Opportunity		
	ARANGKADA LIFETIME AC		
1:45 PM – 1:50 PM (5 mins)	Introduction of <i>Arangkada</i> Lifetime Achievement Awardee	Philippine Association of Multinational Companies Regional Headquarters, Inc. (invited)	
1:50 PM – 2:00 PM (10 mins)	Brief Acceptance Speech and Photo Opportunity		
	PANEL 3: PORTS, SHIPPING, AI	ND THE BLUE ECONOMY	
2:00 PM– 2:05 PM (5 mins)	Introduction of Guest Speaker and Panel	Mr. Ho lk Lee President, Korean Chamber of Commerce of the Philippines, Inc.	
2:05 PM – 2:20 PM (15 mins)	Presentation of Guest Speaker	Ms. Doris Magsaysay-Ho (invited) President and CEO, Magsaysay Maritime Corporation	
		Panel Discussion	
		Mr. Coco Alcuaz (invited)	
	Moderator	Executive Director, Makati Business Club	
	Guest Speaker	Ms. Doris Magsaysay-Ho (invited)	
2:20 PM – 3:05 PM (45 mins)	Panelist 1	Mr. Rey Leonardo B. Guerrero (invited) Administrator, Maritime Industry Authority	
	Panelist 2	Hon. Felipe A. Judan Undersecretary for Maritime, Department of Transportation	
	Panelist 3	Mr. Michael K. Raeuber CEO, Royal Cargo	
	Panelist 4	Mr. Hector E. Miole Assistant General Manager, Philippine Ports Authority	
	Panelist 5	Mr. Christian R. Gonzales (invited) Senior Vice President and Regional Head of Asia Pacific and MICT, International Container Terminal Services (TBC)	
3:05 PM – 3:10 PM (5 mins)	Open Forum		
3:10 PM – 3:15 PM (5 mins)	Photo Opportunity		

Prepared By: Jannica Anne H. Gaisano, AmCham-TAPP

Date: July 16, 2018



A PROJECT OF THE JOINT FOREIGN CHAMBERS OF THE PHILIPPINES

TIME	PROGRAM AGENDA	RESOURCE PERSON/S		
KEYNOTE SPEECH OF DEPARTMENT OF FINANCE				
SECRETARY CARLOS P. DOMINGUEZ III				
3:15 PM – 3:20 PM (5 mins)	Introduction of Keynote Speaker	Mr. James Wilkins (invited) President, American Chamber of Commerce of the Philippines, Inc.		
3:20 PM – 3:40 PM (20 mins)	Presentation of Keynote Speaker	Hon. Carlos G. Dominguez III (invited) Secretary, Department of Finance; and Chairperson, Economic Development Cluster		
3:40 PM – 3:45 PM (5 mins)	Photo Opportunity and Departure of Keynote Speaker			
CLOSING CEREMONY				
3:45 PM – 3:50 PM (5 mins)	Closing Remarks	Mr. James Wilkins (invited) President, American Chamber of Commerce of the Philippines, Inc.		
NETWOKING COCKTAILS				
3:50 PM – 6:00 PM	Exhibits area			